30 mei 2013

Lantaarnpaal in de tuin in Kekerdom

Ze dachten eerst aan Bananasplit of Candid Camera, toen de lantaarnpaal voor hun huis ineens vanaf de straat naar hun tuin verplaatst werd, maar dat bleek toch niet  het geval. Er was een dag tevoren al iemand aan de deur geweest om te vertellen, dat de lantaarnpaal voor hun huis in de Jan Arntzstraat in Kekerdom 4 meter terug in hun tuin gezet zou worden. Dat zou in opdracht van de gemeente moeten gebeuren, maar de bewoners, de familie Gerritzen,  konden het nauwelijks geloven. Dus keken ze heel raar op, toen woensdagmorgen al om 07.45 uur toch twee Duits sprekende mannen in hun tuin aan het werk gingen om de lantaarnpaal te verplaatsen. Na de verwondering kwam de berusting. Ze gaan binnenkort hun woning verlaten om een nieuwe woning aan de Schoolstraat te betrekken. De woning waar ze nu in wonen, wordt gesloopt, net als de rest van de straat. In de toekomst moeten op die plek nieuwe woningen verrijzen, maar dat zal nog even duren. Eerst moeten deze woningen gesloopt worden en daarom begrijpt de fam. Gerritzen niet, dat de lantaarnpaal zo dicht op het huis gezet werd. Daar staat hij tijdens de sloop alleen maar in de weg. De overige lantaarnpalen in de straat zijn wel gewoon blijven staan. Overigens zijn ze nu niet de enige bewoners in de gemeente Ubbergen met een lantaarnpaal in de tuin. Bijna 40 jaar geleden werden in de Prins Willem Alexanderstraat in Ooij  bij de nieuwbouw lantaarnpalen geplaatst, welke aan de rand van het trottoir gepland waren. Maar toen de woningen klaar waren wilden de bewoners geen trottoir maar een grote voortuin. En toen stonden de palen in hun tuin, hetgeen nog steeds het geval is. zie de foto’s.
DSC_8199_lantaarnpaal