4 mei 2013

Dodenherdenking in Beek 2013

Zaterdagavond 4 mei  organiseerde de Stichting Reünie Paratroepers  ook dit jaar weer, samen met de gemeente Ubbergen de nationale Dodenherdenking bij het bevrijdingsmonument aan het Lt. J.P. Foleyplantsoen te Beek. Hierbij werden naast de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, ook alle andere oorlogsgetroffenen in de wereld herdacht. Na de oecumenische kerkdienst in de R.K H.Bartholomeuskerk in Beek, begaf het gezelschap zich naar het bevrijdingsmonument, waarbij ze vooraf gegaan werden door de Schutterij BUB. Er werd medewerking verleend door Harmonie KNA. Bij het monument werden bloemen gelegd en door leerlingen van de Havo werden gedichten voorgelezen. Namens de gemeente Ubbergen hield burgemeester Paul Wilbers een toespraak. Ook de loco-burgemeester uit het Duitse Kranenburg was bij deze herdenking aanwezig en heeft samen met zijn echtgenote bloemen gelegd. zie de foto’s.
DSC_7105_dodenherdenking_Beek