21 maart 2013

Jos Ebben neemt afscheid van Het Blok Ubbergen

Tijdens de woensdagavond gehouden jaarvergadering van huurdersvereniging Het Blok in de gemeente Ubbergen heeft secretaris Jos Ebben na 12 jaar bestuurslid te zijn geweest, afscheid genomen. De voorzitter van de vereniging bedankte Jos voor zijn jarenlange trouwe inzet en onderstreepte dit met een cadeaubon en een heel groot boeket bloemen. Ook bestuurders van andere huurdersverenigingen, alsmede een vertegenwoordiger van woningcorporatie Oosterpoort sloten zich hier bij aan. De vergadering zelf werd door weinig mensen bezocht, ofschoon er na de pauze een erg belangrijke uitleg werd gegeven over twee actuele thema`s namelijk: De veranderingen en de betekenis voor de huurder betreffende de toewijzingsregels sociale huurwoningen die per 1 januari zijn ingegaan en de maatregelen, gevolgen van het regeerakkoord over de woningmarkt waaronder het huurbeleid. Namens Oosterpoort ging Johan Burghouts, beleidsadviseur klant en woning, in op de inhoud van beide onderwerpen en wat de (voorgenomen) maatregelen voor u als huurder kunnen betekenen. Interessant hierbij was o.a. de in het regeerakkoord voorgestelde extra inkomensafhankelijke huurverhogingen, welke niet dwingend worden opgelegd. Corporaties zijn vrij om deze extra huurverhogingen (die per 1 juli moeten ingaan) al dan niet door te berekenen aan haar huurders. Hierbij bleek dat Oosterpoort wel mee gaat in deze zaken.. zie de foto’s.

DSC_8841_Jos_Ebben_copy