21 maart 2013

Bezoek Gelderse Gedeputeerde Annemieke Traag aan Kekerdom.

Op 21 maart 2013 tbracht de Gelderse Gedeputeerde Annemieke Traag een bezoek aan de nieuwe bibliotheek in het Kulturhus van Kekerdom. Zij is gedeputeerde voor de provincie Gelderland. Tijdens dit bezoek demonstreerden 2 kinderen van de Laurentiusschool  (dean uit groep 6 en Pepijn uit groep8,  aan de gedeputeerde hoe de bibliotheek werkt  en hebben ze haar rond geleid in het Kulturhus. Ook ging ze in gesprek met de kinderen en andere gebruikers van de bibliotheek en het Kulturhus. Om in de kernen van Ubbergen toch over een bibliotheek te beschikken, is gekozen voor een nieuw concept. In Kekerdom is nu de eerste bibliotheek binnen dit concept geopend, die onderdeel uitmaakt van het Kulturhus. Dat heeft als voordeel dat de bibliotheek onbemenst open kan zijn. Voor het uitlenen en innemen van boeken is apparatuur voor zelfservice geïnstalleerd. De bibliotheek heeft een leestafel met tijdschriften, waarvan iedereen gebruik kan maken.  Op dinsdagochtend en donderdagmiddag is personeel van de bibliotheek aanwezig om uitleg te geven over de apparatuur en bezoekers te adviseren over boeken. In de toekomst zullen ook mensen van de Driestroom aanwezig zijn om te helpen in de bibliotheek en bezoekers te voorzien van koffie en thee. zie de foto’s.

DSC_8976gedeputeerde


 

De Bibliotheek Gelderland Zuid is een van de grootste culturele instellingen in Gelderland. Het is een modern multimediaal kennis- en cultuurcentrum, met een ruim aanbod aan informatie, educatie, ontmoeting, literatuur en cultuur. Per jaar brengen 3 miljoen mensen een bezoek aan de Bibliotheek Gelderland Zuid.