18 februari 2013

Team De Kunning tegen ALS

Een paar maanden geleden is bij Henk Hendriks uit Millingen aan de Rijn,  ALS geconstateerd. Dit is een zenuwaandoening, waarbij een deel van je hersenen afsterft, waardoor je spieren stuk voor stuk zullen uitvallen. Vaak valt de ademhaling met 3 jaar uit, met overlijden tot gevolg. Dit is nieuws wat je als zoon nooit wilt horen en al helemaal niet, als het geluk hem toelachte. Henk Hendriks wordt geboren op 12 december 1951 in de Burgemeester Reijmersstraat in Millingen aan de Rijn. Hij is de oudste van 5 kinderen. Nol Hendriks, de vader had de bijnaam   “De Kunning”. Henk leerde Corrie kennen en al snel kochten ze grond aan de Paulus Potterstraat, waar ze hun kasteeltje bouwden en trouwden. Ze kregen 3 kinderen: Paul, Roy en Kelly. Toen Henk 60 jaar werd, ging hij met vervroegd pensioen. Het werd tijd om te genieten. Helaas was het genieten van korte duur, in oktober 2012 werd ALS geconstateerd. ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een zeer ernstige aandoening van het zenuwstelsel. Door ALS sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en onderste deel van de hersenen af. Signalen vanuit de hersenen komen niet meer aan bij de spieren. Er bestaat geen behandeling of medicijn. De gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt is 3 jaren.        Elk jaar wordt er bij 1.500 Nederlanders ALS geconstateerd en sterven er net zoveel. Het is vreemd, dat in deze tijd met alle medische en technologische ontwikkelingen, dat er zo weinig bekend is over ALS. Familieleden en vrienden hebben besloten om 7 juni de TOUR du ALS te gaan fietsen om zo geld in te zamelen voor medisch onderzoek. Dit betekent, dat er 8 helden de Mont Ventoux in Frankrijk fietsend gaan beklimmen. Het doel is om € 12.000,- op te halen voor de stichting ALS. Hiervoor hebben ze uw hulp nodig. SAMEN TRAPPEN WE ALS DE WERELD UIT, dus steun Team De Kunning en doe een donatie via:http://deelnemers.tourduals.nl/team/56/ Voor Henk zal dit te laat zijn, maar hopelijk hebben veel anderen hier wel profijt van. Paul Hendriks, teamchef Team De Kunning. Zie de foto’s van Hans Driessen.

IMG_3186__Als

Het begin is er, voor Team De Kunning

 

Wat is Team De Kunning? Een groep, bestaande uit vrienden en familieleden van de aan ALS lijdende Henk  “De Kunning” Hendriks. Het team is zich aan het voorbereiden voor de beklimming van de Mont Ventoux, om zo de strijd aan te gaan met de zenuwaandoening ALS.

 

Inmiddels is de inschrijftermijn voor de Tour du ALS gesloten en is het team definitief. Team De Kunning zal de Mont Ventoux lopend/fietsend beklimmen met 9 helden, waarvan 4 Millingenaren: Mart en Linda Leenders en Paul en Roy Hendriks.

Het doel is om € 1.500,- per deelnemer op te halen voor onderzoek naar ALS.

Dit betekent, dat het team in totaal € 13.500,- op moet gaan halen. Een hele opgave.

 

Paul Hendriks, de captain: “We kunnen dit niet zonder de hulp van sponsoren en donateurs. We zitten nu op bijna € 3.000,-, wat helemaal geweldig is. Met nog 3 maanden te gaan om het overige bedrag binnen te halen. Daarom zijn we bezig met allerlei manieren om extra geld op te halen. Zo zijn we een benefietbarbecue aan het organiseren, gaan we iets doen met Koninginnedag en kijken we naar de mogelijkheden om een spinningmarathon te organiseren. Ook komt onze website www.dekunning.nl online.”

 

De leden van Team De Kunning leggen alles vast op film en foto. Het doel is een documentaire te maken. De documentaire volgt het team gedurende de hele voorbereiding en tijdens de Tour du ALS. “Hoe we het gaan gebruiken, weten we nog niet. Wel hopen we op deze wijze meer naamsbekendheid te geven aan ALS.  Daarnaast is het een ideale mogelijkheid om onze sponsoren eens extra in de schijnwerpers te zetten”, aldus Paul Hendriks.

 

Op www.dekunning.nl staat het nieuws over het team. Ook kun je daar lezen, hoe je het team kunt steunen met donaties en sponsoring. De site biedt promotieruimte aan voor teamkleding, waarmee je jouw onderneming kunt koppelen aan dit mooie doel. Wil je met jouw bedrijf dit team sponsoren, kijk dan op www.dekunning.nl of mail naar Paul Hendriks: paul@hoverlicious.com

 

Paul Hendriks, captain Team De Kunning

Foto: Hans Driessen