17 januari 2013

Orientalis start Crowdfunding-actie

Orientalis is met een crowdfunding-actie om de toekomst voor het park zeker te stellen voor de komende vier jaar.  In totaal is voor de periode van 2013 tot en met 2016 een miljoen euro nodig. Ruim de helft daarvan heeft het museum al op eigen kracht bij elkaar.  “Voor de laatste 220.00 euro  starten we deze week een actie via crowdfunding. Hiermee heeft Orientalis weer een toekomst  en is het museumpark gered“, aldus directeur Jan van Laarhoven.  Museumpark Orientalis heeft in 2012 een succesvolle doorstart gemaakt nadat het een jaar eerder in grote problemen terecht  was gekomen: het concept werd vernieuwd, bezoekers kwamen terug, alle gestelde doelen werden bereikt.  Voor de komende jaren zoekt Orientalis financiële steun. Want het heeft drie tot vier jaar nodig om weer zo succesvol te worden dat het zonder overheidssubsidie kan bestaan, zoals dat bijna honderd jaar het geval is geweest. Orientalis heeft een lange traditie als museum over de religieuze wortels van onze hedendaagse cultuur. Het beheert daarnaast uniek erfgoed dat onlangs nog voor vele miljoenen is gerestaureerd en dat in zijn soort uniek is in de wereld. Gedurende vele jaren was het een van de belangrijkste toeristische locaties in de regio en speelde het een belangrijke rol als culturele en educatieve instelling. Die tijd kan weer terugkomen, maar dan is er nu hulp nodig.  Hulp bieden aan Orientalis is aantrekkelijk, want het museum is een ANBI-instelling. Een groot deel van uw donatie komt terug via de belastingen.  Voor bedrijven is dat ongeveer 30 procent, voor particulieren kan die teruggave oplopen tot 60 procent.  Voor meer informatie en donaties verwijzen we naar de website over deze actie: www.steunorientalis.nl