1 december 2012

De winnaars van de Junior Vonk zijn bekend

Donderdag 29 november 2012 vond in het Kulturhus in Beek de prijsuitreiking van de Junior Vonk Ubbergen plaats. Zes ideeën van Ubbergse jongeren streden de afgelopen weken om de stemmen van de Ubbergse bevolking. Grote prijswinnaar is Marit Nuijten geworden. Met haar idee ‘Erop Uit!’ won Marit een bedrag van € 6.250,-. Wethouder Leidy van der Aalst overhandigde Marit een symbolische cheque. Marit gaat dit bedrag besteden aan de uitvoering van haar idee, een website en app met spannende routes voor kinderen door de Millingerwaard. Op de tweede plaats eindigde het idee van Ruben Visch voor een gemeentebrede meerkamp. De derde prijs ging naar Thomas Steenbrink. Hij gaat kijken of hij het huidige basketbalveld in Beek kan veranderen in den omnicourt. Verder vielen Hannah Smid, Mirre Arts en Bram Verhoeven in de prijzen. Ook zij krijgen een geldbedrag om hun ideeën te realiseren.  Met de Junior Vonk van Ubbergen wil de gemeente Ubbergse jongeren stimuleren iets te doen voor andere jongeren en hun leefomgeving. Jongeren konden ideeën indienen voor activiteiten die te maken hadden met bewegen, cultuur, gezondheid of ontmoeten. Voorwaarde was wel dat ze het zelf zouden kunnen uitvoeren. Vorig jaar werd de eerste Vonk-wedstrijd in Ubbergen gehouden. Toen konden alle inwoners ideeën indienen. Nu waren met name de jongeren aan de beurt. door ‘De Junior Vonk Ubbergen wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds’. De foto’s zijn gemaakt door Herman Leensen Zie de foto’s.

DSC_1000_juniorvonk