24 november 2012

Boekpresentatie De Laatste Dorpssmid.

Jan van Eck uit Leuth presenteerde vanmiddag in de Rosmolen in Leuth zijn nieuwste boek, “De Laatste Dorpssmid’. Het boek gaat over de dorpssmeden uit de 20e eeuw van Kekerdom, Leuth, Ooij, Beek, Millingen en Wyler. Na een prachtige uitleg door Jan zelf aan een volle zaal, waar diverse nazaten van de dorpssmeden aanwezig waren, reikte hij het eerste boek uit aan de oudste nog in leven zijnde dorpssmid, Ton Janssen (1932) uit Millingen aan de Rijn. Het boek is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Groesbeek-Millingen aan de Rijn, Rabobank Rijk van Nijmegen, Hagemann Lotto en Reise-Center uit Wyler en autobedrijf Booltink uit Leuth en is een uitgave van de Stichting Huis- en Veldnamenonderzoek “Kwartier van Nijmegen”. Ook deze sponsors kregen een exemplaar uitgereikt. Dankzij hen kon de prijs laag gehouden worden. Het boek is voor € 10,00 te koop bij de hieronder vermelde bedrijven (zie lees meer). zie de foto’s.DSC_3501_dorpssmid

Kekerdom: de Waard van Kekerdom,

Millingen: Primera

Bibliotheek

Boerenbond

Leuth:     Spar

Ooij:      Spar

Beek:      Antiqariaat `Supplement`

Primera.