24 november 2012

Muzikale inloop voor Senioren in Kulturhus Beek met Los Condoros

De Zonnebloem, KBO en het Kulturhus Beek organiseerden op zaterdag 24 november een gezellige inloop voor senioren. Een middag met muziek van het duo Los Condores. Senioren uit alle dorpen in de gemeente Ubbergen waren welkom. Dit unieke duo van moeder en zoon zijn de specialisten in de Latijns Amerikaanse volksmuziek. Zij hebben zich vernoemd naar de roofvogels (el condor) uit het Andes gebergte. Het veelzijdige duo speelt vele instrumenten. Ze speelden rustige luisterliedjes maar ook lekker ritmische nummers. De bezoekers kregen ook de kans om zelf een instrument te bespelen.  Daar werd ook veelvuldig gebruik van gemaakt. zie de foto’s

DSC_3541_Los_Condores

De laatste jaren trokken zij met hun instrumenten door Latijns Amerika. Om de sfeer van het land te proeven. Even in een geheel andere cultuur te stappen. Daar speelden zij met de artiesten van het land, voor de plaatselijke bevolking. Tijdens de optredens was het altijd feest, want waar zij, Duo Los Condores ook speelden, overal werd er gedanst. Vorig jaar zijn zij op de Nederlandse T.V. geweest in de “Man bijt Hond show”. Eerder speelden zij o.a in Ahoy Rotterdam, de Jaarbeurs in Utrecht en met succes in het Kulturhus.

Zij treden op in zelf meegebrachte poncho’s. Door de aanschaf van deze zelf meegebrachte poncho’s, spullen en instrumenten proberen zij de mensen in Latijns Amerika te steunen.