22 november 2012

Stoffel Heijsman wordt de politiechef van het nieuwe politiekorps Oost-Nederland.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid heeft afgelopen dinsdag de lijst met nieuwe politiechefs van de regionale eenheden en de landelijke eenheid van de nationale politie  bekend gemaakt. Hij heeft de nieuwe politiechefs uitgekozen na adviezen van onder anderen de betrokken regioburgemeesters en de hoofdofficieren van Justitie. Voor onze regio, die gaat bestaan uit de voormalige regio’s Gelderland-Zuid, Gelderland-Midden, Gelderland Noord en Oost, Twenthe en IJsselland, (toekomstige regionale afdeling Oost-Nederland) wordt dat Stoffel Heijsman.  Heijsman was al sinds vorig jaar zomer kwartiermaker bij de regionale afdeling Oost-Nederland. Hij wordt per 1 januari officeel politiechef. In plaats van de 26 (25 plus 1 landelijk korps) komen er nu 11 nieuwe afdelingen en dus ook 11 nieuwe politiechefs.

DSC_4436-1

De 11 politiechefs waren sinds vorig jaar zomer al kwartiermaker bij de regionale of landelijke eenheid waar ze nu met de komst van de nationale politie per 1 januari politiechef worden. Het gaat om drie vrouwen en acht mannen.De nieuwe chefs variëren in leeftijd van 48 tot 59 jaar. De namen zijn:
– Oscar Dros voor Noord-Nederland
– Stoffel Heijsman voor Oost-Nederland (oud-korpschef Utrecht)
– Liesbeth Huyzer voor Noord-Holland
– Pieter-Jaap Aalbersberg voor Amsterdam
– Miriam Barendse voor Midden-Nederland (Utrecht, Gooi en Vechtstreek, Flevoland)
– Henk van Essen voor Den Haag
– Frank Paauw voor Rotterdam
– Frans Heeres voor Oost-Brabant
– Gery Veldhuis voor Limburg
– Hans Vissers voor Zeeland/West-Brabant.

De politiechef van de landelijke eenheid wordt Patricia Zorko (oud-districtschef in Utrecht).