21 september 2012

Regionale bouwkampioenschappen in Nijmegen

Op 20 en 21 september hebben Fundeon en Born Bouwopleidingsbedrijf de Regionale bouwkampioenschappen georganiseerd bij Het Technovium in Nijmegen. In de beroepen timmeren (acht deelnemers), metselen (negen deelnemers) en tegelzetten (drie deelnemers) streden de jonge deelnemers om de titel Regionaal bouwkampioen. De beste twee deelnemers per beroepsgroep uit elke Fundeon regio (Zuid, Noordoost en West) gaan door naar de Nederlandse bouwkampioenschappen in Amersfoort die Fundeon samen met het opleidingsbedrijf SBRA in Amersfoort organiseert van 12 tot en met 15 november 2012. De wedstrijden zetten het vakmanschap weer in een positief daglicht. De beroepen krijgen positieve aandacht waarmee hopelijk de instroom, die door de crisis erg terugloopt, weer aantrekt. Want de jongens die nu instromen hebben een gouden toekomst omdat er een groot tekort aan goede vakkrachten is als de economie weer aantrekt. Bij de regionale kampioenschappen was Wim Jansen uit Wercheren één van de juryleden.zie de foto’s

DSC_9691_bouw