28 augustus 2012

Werkzaamheden N840 begonnen

De werkzaamheden aan de provinciale weg van Persingen naar Millingen aan de Rijn , de N840, zijn maandagmorgen van start gegaan. Tegelijkertijd werd de slagboom in Kekerdom in gebruik genomen, waardoor het niet meer mogelijk is om vanaf de Botsestraat Kekerdom in te rijden. De slagboom, waar maandag ook een verkeersregelaar bij stond, net zoals bij alle andere afsluitingen en omleidingen, gaaqt alleen open voor de lijnbussen en hulpverelningsdiensten.. Het verkeer tussen Millingen en Leuth wordt omgeleid via de Polderweg, over het terrein van de Beijer in Kekerdom, die daarvoor speciaal verbreed en opnieuw geasfalteerd is. Voor alsnog lijkt dit redelijk goed te gaan, maar vrachtauto´s en bussen kunnen elkaar alleen stapvoets passeren. Dat laatste geldt ook voor de Duffeltdijk, welke nu extra veel zwaar verkeer te verwerken krijgt. Op de Botsestraat, nabij de Polderweg zijn speciale drempels aangebracht, waarbij je het wel uit je hoofd laat om hard te rijden. Diverse bestuurders hadden daar in het weekend al kennis mee gemaakt. zie de foto´s.

DSC_9271slagboom_copy

Fietsers hebben geen last van de slagboom in Kekerdom.