26 augustus 2012

De Blijde Incomste verplaatst naar de St. Stevenskerk.

De achtste editie van het Gebroeders Van Limburgfestival in Nijmegen heeft, verdeeld over de zaterdag en zondag  ongeveer 25.000  bezoekers getrokken. Dat werd zondagavond door de organisatie gemeld. De regen speelde het grootste middeleeuwse festival van Nederland duidelijk parten, want bij de vorige uitgave in 2011 waren er naar schatting nog ongeveer 75.000 bezoekers. Organisator Arnold Stufkens  wilde eigenlijk doorgroeien naar 100.000 mensen. Maar dan moet je wel mooi weer hebben, zo zei hij. De traditionele optocht, De Blijde Incomste, ging vanwege de regen niet door. Deze werd in een andere vorm verplaatst naar de St. Stevenskerk, waar nu het publiek langs de ongeveer 650 figuranten kon trekken. Ook burgemeester Hubert Bruls was van de partij. Hij was voor deze gelegenheid verkleed als Jean de Bourbon, een hoge Franse edelman, die ooit door de Gebroeders van Limburg was geschilderd. Bruls was in het gezelschap van de Rwandese ambassadrice, die in de huid van koningin Shiba was gekropen. zie de foto’s.

DSC_9177_Bruls