2 juli 2012

Jonge ooievaar valt bij landing en werd gered.

Een jonge ooievaar op het nest in de Groenlanden te Ooij had maandagavond een wel hele nare ervaring. Met een mol in zijn of haar bek wilde de jonge ooievaar op het lege nest landen maar dat lukte niet helemaal, waarna de ooievaar naar beneden viel en machteloos in de struiken kwam te liggen. Toevallig was de Bemmelse fotograaf Frans Bootsma in de buurt (hij maakt daar regelmatig prachtige foto’s) en zag de ooievaar in hulpeloze toestand met een mol in zijn bek in de struiken liggen. Hij bedacht zich geen moment en haalde de ooievaar uit zijn benarde positie, maar de ooievaar leek zelf niet in staat om nog iets te ondernemen. Frans belde mij met het verzoek om hulp te bellen. Na een aantal antwoordapparaten en overleg met Johan Bekhuis uiteindelijk de Dierenambulance gebeld, die ter plaatse zouden komen. Intussen had Frans Bootsma de vastzittende mol uit de bek van de ooievaar gehaald en de bek schoongemaakt en na enige tijd gaf de ooievaar aan, dat hij weer kon staan. De ooievaar werd weer op zijn poten gezet en liep vervolgens zelf weer rond, rondkijkend, alshij hij zijn redder dankbaar was. De Dierenambulance kon afgebeld worden. zie de foto’s

DSC_4215_ooievaar

2012-07-02_Groenlanden_jonge_ooievaar_gecrasht_023
zie foto’s Frans Bootsma