17 juni 2012

Frambozen plukken tijdens Streekgala bij Barton Arnts

Barton Arnts uit de Leuthsestraat in Ooij timmert weer aan de weg. Naast zijn werk als brandweerman heeft hij ook zijn oude “hobby” weer opgepakt, n.l. het kweken van frambozen. De afgelopen week stond er al een groot stuk in de Gelderlander en zelf roept hij iedereen op met het volgende: Kom op 24 juni frambozen plukken bij Ooijs Mooijs in de Ooijpolder! Die dag is het weer het jaarlijkse Streekgala, waarbij agrariers uit de omgeving hun bedrijven open stellen om het grote publiek kennis te laten maken met hun producten. Voor Barton een mooie gelegenheid om dit ook op zijn bedrijf te doen en tegelijkertijd de nieuwe kwekerij te openen. Het volledige persbericht staat hieronder bij Lees meer.

CIMG2461

 

Kom op 24 juni frambozen plukken bij Ooijs Mooijs in de Ooijpolder!

Op 24 juni opent in de Ooijpolder een wel heel bijzondere tuin haar deuren: Op fietsafstand van Nijmegen kunnen bezoekers deze zomer in de frambozen-zelf-pluk-tuin van de familie Arnts komen genieten van de rust en proeven van heerlijke zelfgeplukte frambozen!

In de buurt van Oortjeshekken, de Millinger theetuinen en de Bizonbaai ligt Ooijs Mooijs verscholen. Lange rijen frambozenstruiken staan klaar om de eerste vruchten van dit jaar te gaan geven en er wordt hard gewerkt om de tuin helemaal klaar te hebben voor de opening tijdens het Streekgala op 24 juni.

“Doordat we aan het boerenlandpad liggen en daarnaast nog op verschillende andere wandel- en fietsroutes zijn aangesloten, komen er in de zomer heel veel mensen langs onze boerderij” vertelt eigenaar Barton Arnts. “Hieruit ontstond het idee om onze frambozentuin open te stellen voor bezoekers. Zij kunnen hier lekker buiten in de natuur zijn en daarnaast genieten van heerlijke frambozen. Mensen mogen zelf door de tuin lopen om een bakje vol te plukken, waarna ze deze mee naar huis kunnen nemen of lekker aan een van onze picknicktafels kunnen opeten.

 

Ook het onderhoud van de frambozentuin gebeurt op een bijzondere manier. In samenwerking met Kemnade, Plurijn komen mensen met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen als dagbesteding in de tuin werken. Zij worden ondersteund door begeleiders en de familie Arnts en samen telen ze de lekkerste frambozen van de Ooijpolder!

 

Praktische info

Lijkt je het leuk om een kijkje te komen nemen bij Ooijs Mooijs en te proeven van de heerlijke frambozen?

De tuin is vanaf 23 juni tot eind september op woensdagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Andere dagen op afspraak en zondags gesloten.

Een bakje (met deksel) zelfgeplukte frambozen kost vier euro.

Binnenkort meer informatie over de frambozentuin: www.ooijsmoois.nl