17 juni 2012

Tractor Oldtimertreffen op 6 en 7 juli in Groesbeek.

Oldtimer Tractor Vereniging “de Botterpotknallers”uit Groesbeek organiseert  op zaterdag 6 en zondag 7 juli a.s  voor de 6e maal haar oldtimertreffen ”Historie tussen de Heuvels” in Groesbeek. Op dit zeer gevarieerd oldtimertreffen zullen, naast circa 300 oude tractoren uit lang vervlogen tijden van  beroemde merken zoals: Lanz Bulldog, Hanomag, Guldner, Deutz, Fendt enz. ook exoten zoals: Pampa, Vierzon, Massey Harris, OilPull, Carterpillar en oude bijbehorende werktuigen,  te bewonderen zijn. Vandaag waren een aantal leden al druk bezig om het toekomstige terrein aan de Derdebaan in Groesbeek in orde te maken. zie de foto’s
DSC_6453_Groesbeek

 

Oldtimer Tractor Vereniging “de Botterpotknallers”uit Groesbeek organiseert alweer voor de 6e maal hun oldtimertreffen ”Historie tussen de heuvels” en wel op Zaterdag 7 en Zondag 8 Juli 2012.  Op dit zeer gevarieerd oldtimertreffen zullen naast circa 300 oude tractoren uit lang vervlogen tijden van  beroemde merken zoals: Lanz Bulldog, Hanomag, Guldner, Deutz, Fendt enz. ook exoten zoals: Pampa, Vierzon, Massey Harris, OilPull, Carterpillar en oude bijbehorende werktuigen te bewonderen zijn.

Op ons grote middenveld zullen een groot aantal stationaire motoren staan  zoals enkele Deutz lichtgas motoren uit de 20-er jaren van de vorige eeuw, diverse gloeikop, diesel, benzine en gas motoren van reusachtige afmetingen (vliegwieldiameter van 2 meter en meer) tot erg klein (0,5Pk Deutz). Al deze stationaire motoren zijn tot in de perfectie gerestaureerd en zullen werkend te zien zijn. Enkele van hun zullen een antiek werktuig aandrijven waar diverse demonstraties mee gegeven worden.

Ook zal er een grote Amerikaanse stoomtractor uit 1920 te bewonderen zijn die niet alleen een antieke boomzaag aandrijft waar bomen tot planken gezaagd worden, maar ook zijn kracht laat zien voor de aanwezige sleepwagen van de historische trekkertrek.

Enkele kleine stoommachines (miniaturen) zullen rondrijden met aanhanger waar uw kinderen in plaats kunnen nemen om over het terrein te worden gereden.

Om ons thema “Oud versus Nieuw” gestalte te geven zal er een moderne boomzaag aan het werk zijn. Naast de eerste door Fendt gebouwde productie tractor zal een splinternieuwe model staan, en naast een combine uit 1960 zal een nieuw exemplaar waar nu mee gedorst wordt staan.

Met een 2-tal oude dorskasten uit de periode 1930-1950 zullen diverse dorsdemonstraties gegeven worden van hoe het in die tijd aan toe ging, en met enkele oude maalmolens zal het gedorste graan tot meel gemalen worden.

Enkele perfect gerestaureerde oude bromfietsen, motorfietsen, auto’s enz. zullen ook aanwezig  zijn.  Een antiek kermisorgel zal het treffen met vrolijke muziek opluisteren.  Op zaterdag en zondag zal er (als het weer het toelaat) om 14:00 uur een groots defilé gegeven worden

Op het 5000m2 grote ploegterrein zullen de oudjes hun vaak nog  brute krachten laten zien tijdens het spectaculaire boomstam/ sloopkogel trekken, ploegen, eggen enz.  of voor de sleepwagen van het historische trekkertrek.

Op de onderdelenmarkt vind u misschien het lang gezochte onderdeel, boek, gereedschap of miniatuur of het nieuwe winterproject.  Oldtimer tractor/ stationaire motor eigenaars uit de gehele regio zijn van harte uitgenodigd om

hun vaak met veel zorg en moeite gerestaureerd materiaal tentoon te stellen.  Dit unieke evenement vindt plaats op het mooiste plaatsje van Groesbeek, misschien ook wel van Nederland, namelijk achter het Canadese oorlogsbegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg.

Waar      : Derdebaan 14, 6561 KH Groesbeek

Wanneer: Zaterdag 7 en Zondag 8 Juli 2012

Beide dagen geopend voor publiek van 10:00 tot 18:00 uur

Entree   : 5 Euro per volwassene, kinderen tot 12 jaar gratis

Zie ook    : www.botterpotknallers.nl