15 april 2012

DES in concert, een ritmisch sprookje in Leuth

Op zondag 15 april was de Vriendenkring in Leuth  omgetoverd in een sprookjeswereld voor een concert van muziekvereniging D.E.S. in samenwerking met groep 5 en 6 van basisschool ’t Bijenveld. Deze middag werden sprookjes als “Beauty and the Beast” en  “Rapunzel” door middel van muziek tot leven gebracht. Er kwamen scènes voorbij  uit de films “Pirates of the Carribean” en “the Aristocats”. En ze reisden af naar Afrika met “Kongolela” en “D’Afrique and beads”, maar er was nog veel meer. Samen met de slagwerkgroep, het jeugdorkest en de leerlingen van groep 5 en 6 liet muziekvereniging DES zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Namelijk met het maken van geweldige muziek. Tevens traden de muzikanten deze keer voor het eerst op in hun nieuwe outfit. Tijdens het concert werden Jan Haan en Eef Hubbers gehuldigd voor het feit, dat ze al 60 jaar lid waren van DES. Jan Haan werd tevens tot erelid benoemd. Eef Hubbers was dit al bij zijn 50 jarig lidmaatschap geworden.zie de foto’s

DSC_4473_DES