6 april 2012

Pontje Persingen vernield en aan de ketting.

Voor de derde keer binnen 14 dagen ontdekten medewerkers van de gemeente Ubbergen dat de kabel van het toeristische trekpontje in Persingen door vandalen vernield was. De voorgaande twee keren kon men de kabel, die doorgeknipt of doorgezaagd was nog inkorten en zo repareren, maar deze keer was het op een zodanige plek doorgezaagd, dat dit niet meer mogelijk is en er een nieuwe kabel besteld moet worden. Dit is weer een fikse schadepost voor de gemeente en een teleurstelling voor alle wandelaars die daar het komende paasweekend over willen. Het pontje is nu letterlijk door de medewerkers van de gemeente aan de ketting gelegd. Er zijn kaarten opgehangen, waarop wordt aangegeven dat de pont buiten gebruik is. Wanneer de schade weer hersteld kan worden is nog niet bekend. zie de foto’s
DSC_1342_pontje