3 april 2012

Leerlingen Bijenveld ruimen vuil.

Dinsdagmorgen ging de basisschool ’t Bijenveld, op uitnodiging van Staatsbosbeheer, als eerste met de groepen 4, 5 en 6 onder leiding van de boswachters Berry en Rick aan de slag in de Erlecomse en Kekerdomse polder om gezamenlijk het vuil op te ruimen, dat daar na het hoge water van de afgelopen winter was achter gebleven. Er werd heel veel vuil bij elkaar gesprokkeld en soms werden er ook interessante vondsten gedaan, zoals heuse flessenpost. Na afloop was er voor alle kinderen koek en limonade en het afval daarvan ging gelijk in de zak. zie de foto’s

DSC_0034_vuil_ruimen

 

 

Op 3,4 en 5 april hebben 8 basisscholen uit de omgeving samen met Staatsbosbeheer vuil opgeruimd in de uiterwaarden van de Gelderse Poort.  Het hoge water van afgelopen december wat heel indrukwekkend is heeft één nadeel. Er spoelt vuil aan in de uiterwaarden. Basisscholen hebben enthousiast gereageerd op de uitnodiging voor een schoonmaakactie van Staatsbosbeheer.  Struinend door de natuur rapen de kinderen alles wat aangespoeld is op: van lege flessen, plastic verpakkingen, blikjes, touw, tot stoelen en schoenen aan toe. Vaak ontstaat er spontaan een wedstrijdje wie de meeste vuilniszakken heeft aan het einde van de ochtend of de middag. “Onze ervaring met het vuilruimen is zeer positief; de meeste kinderen vinden het leuk om te doen en zijn enthousiast. En daarbij leren de kinderen hun omgeving schoon te houden!” zegt boswachter Rick Basten. Er worden verschillende uiterwaarden aangepakt door de kinderen: de Bisonbaai, Lentse Waard, Bemmelsewaard, Gendtse Polder, Klompenwaard, Loowaard en de Bakenhof.  Wandelaars kunnen straks in ieder geval weer volop genieten van de natuur en de runderen en paarden die er lopen kunnen er weer veilig grazen.