19 maart 2012

Wethouder Jan van der Meer heeft zandwinning Lent geopend.

Wethouder Jan van der Meer van de Gemeente Nijmegen en de directie van MSB Grind & Zand v.o.f. hebben op vrijdag 9 maart 2012 de Zandwinning Landschapszone in Lent geopend. MNO Vervat – Wegen BV heeft van de Gemeente Nijmegen het Werk Realisatie Plassengebied Landschapszone in opdracht gekregen. Recentelijk is de werknaam van het gebied omgedoopt tot de Waaijer. Het project omvat de realisatie van ca. 150 ha natuur en recreatiegebied ten noorden van Nijmegen in de nieuwe woonomgeving de Waalsprong; een groene strook die de oostelijke en westelijke helft van het nieuwe stadsdeel met elkaar verbindt. In totaal zal er op duurzame wijze ca. 60 ha water worden gerealiseerd over drie plassen. Deze plassen hebben in de eindsituatie een geheel eigen karakter. In 2020 is het gebied klaar, tot die tijd wordt er hard gewerkt.  MSB grind & zand v.o.f. is een combinatie van drie marktpartijen die samenwerken in dit omvangrijke project. De drie partijen zijn MNO Wegen, Spaansen Grondstoffen en Logistiek BV en de Beijer Kekerdom BV. De combinatie van deze bedrijven is optimaal in staat om op een goede wijze te komen tot het gewenste resultaat van zandwinning & waterberging in een natuur- en recreatiegebied. Uit de zandwinning wordt ca. 9 miljoen ton zand en grind gewonnen. Door omstandigheden was het niet mogelijk de opening bij te wonen. Daarom een aantal foto’s van het bedrijf, zoals het nu is. zie de foto’s.

DSC_3577zandwinning_Lent