27 januari 2012

Leerlingen Groenopleiding Werkenrode aan het werk in Ooij.

Afgelopen week zijn de leerlingen van “Groenopleidingen Werkenrode ” aan de rand van Ooij aan het werk geweest. Deze jongeren trainen hoe je werkt met tuingereedschappen en een aantal machines zoals bosmaaier en motorkettingzaag. De klus van deze week bestond uit het uitsnoeien van de bosranden naast het weiland. Daarna werd het  snoeihout met een versnipperaar opgeruimd en kan de bosrand weer aangroeien.  Samen met de mannen van Staatsbosbeheer voerden ze een aantal winterklussen uit en op die manier leren de leerlingen het onderdeel  snoeien , afzetten en dunnen. Andere onderdelen van het programma komen door het jaar heen bij het juiste seizoen aan bod. Uiteindelijk komen de leerlingen als assistent-hovenier aan de slag bij een bedrijf of gaan ze een vervolgopleiding volgen bij bijvoorbeeld het REA-college. Met vele handen maken zij veel werk af zoals het moet. Onderwijs: “gewoon als het kan … speciaal als het moet”. Meer info:  www.onderwijscentrumzg.nl/Werkenrodeschool/index.htm, doorzoeken naar groenopleidingen. zie de foto’s
DSC_5617_Groenopleiding