15 januari 2012

Helma Janssen-Saat nieuwe carnavalsprinses van de Sokkenummers.

Op zaterdagavond 14 januari jl. heeft CV de Sokkenummers uit Leut een prinses gekregen. Tijdens een spectaculair voorprogramma met artiesten en dansgroepen zoals de Sukskus en de Ministarts, uit eigen dorp Leo Verriet en Mike Jansen en uit Brabant Ome Henk en de schoonste baby, werd de spanning opgedreven. Tijdens het programma werd Helma Jansen door de oud-prinsen als grootste ‘sok’ gekozen en traden de adjudanten en de pages af. Daarna werd onder het toeziend oog van vele gast carnavalsverenigingen en dorpsgenoten Prins Herman den 1ste van zijn versierselen ontdaan. Zoals hij op zijn scootertje gekomen was, zo ging hij weer op zijn scootertje als oud prins weer verder door het leven. Het nieuwe dweilorkest DES Dwaas vulde de tent op met vrolijke carnavalsmuziek, tot dat het eindelijk tijd werd om de nieuwe prins(es) en pages bekend te maken. Tijdens een soort wie van de drie met hele oude Sokkenummers werd een quiz over de geschiedenis van de Sokkenummers gespeeld. de uiteindelijke winnaar was de nieuwe prinses Helma den 1ste. Aan haar zijde krijgt ze niet twee, maar drie pages. Dit zijn Sanne, Aniek en Eline Jansen. Dat wordt wat aankomende carnaval. Vier vrouwen op de wagen. Alaaf alaaf alaaf. Tekst en foto’s Fred Kort

DSC_0211_Helma