12 januari 2012

Varkensstal wordt Mariakapel in Beek

Op de Geest in Beek realiseert bouwcombinatie GroenlandUbbergen BV een geheel nieuw plan door het bouwen van nieuwe woningen en appartementen. Dat is volop bekend. Maar wat niet zo bekend is, dat tussen het kerkhof en de nieuwe appartementen een Mariakapel verschijnt, dat geheel wordt gerealiseerd door zo’n 25 vrijwilligers, o.l.v. Ben Willems uit Beek. Dagelijks is hij op het terrein, pal naast het kerkhof te vinden en is daar dan met één of meerdere vrijwilligers bezig om de oude varkenstal uit 1830 te verbouwen tot de Mariakapel. Intussen zijn in het gebouw de kantine en de werkplaats al klaar en wordt de laatste hand gelegd aan het interieur van de Mariakapel zelf. Daarbij wordt ook buiten een overkapping aangelegd, waar de mensen onder kunnen staan bij een uitvaart. De Mariakapel wordt aangelegd met steun van de bouwcombinatie Groenland Ubbergen B.V en anderen. zie de foto’s.

DSC_0225_Mariakapel