12 januari 2012

Ubbergen wil herindelen.

De gemeente Ubbergen wil zo snel mogelijk meedoen aan de herindeling, die Millingen en Groesbeek al hebben ingezet. Tijdens een speciaal belegde raadsvergadering, donderdagavond in dorpshuis De Sprong te Ooij, bleek daar een ruime meerderheid van de politiek in Ubbergen voor. De provincie Gelderland moet zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht van de wens van Ubbergen. Gedeputeerde Markink zal binnenkort uitgenodigd worden om de mogelijkheden van zo’n snelle fusie te bespreken. Alleen de lokale fractie van C’90, één van de twee coalitiepartijen in Ubbergen, is niet helemaal overtuigd van nut en noodzaak van zo’n fusie. Zij pleitte ervoor eerst een onderzoek te doen. Een voorstel van D66 voor een raadgevend referendum haalde het niet. Door vanaf het begin mee te doen in het herindelingsproces met Millingen en Groesbeek, kan Ubbergen meepraten over de voorwaarden. De politiek wil nu van gedeputeerde Markink weten of Ubbergen nog in die ‘rijdende trein’ kan springen. Ubbergen wil het liefst de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen er ook bij betrekken. Deze raadsvergadering vond plaats in het dorpshuis in Ooij, omdat de raadszaal van Ubbergen op dit ogenblik verbouwd wordt. Aldus de Gelderlander.

Fotobewerking Erik Hell. Gemeente_Grubbelingen

zie de foto’s van de vergadering