5 januari 2012

Ton van Buuren wil vuurwerkvrije zones

De 67 jarige Ton van Buuren uit Beek, die in de Oudejaarsnacht in Beek werd opgepakt, omdat hij de politie gebeld had dat hij dreigde overlastgevers te beschieten, is een actie begonnen tegen vuurwerkoverlast in de gemeente Ubbergen. Hij benadert, zo meldde de Gelderlander, momenteel raadsleden voor zijn plan om in alle dorpen van Ubbergen ‘vuurwerkvrije zones’ in te stellen. Hij is ervan overtuigd dat hij de politiek achter zich krijgt. Van Buuren belde zondagochtend om twee uur de politie met de mededeling dat hij mensen die vuurwerk afstaken in zijn straat, ‘voor hun kop zou schieten’. „Het was al de derde keer dat ik belde”, zegt Van Buuren. „Vanaf het Kulturhus gooiden ze hele bommen naar de bejaardenhuisjes in de straat. Daar wonen alleen gehandicapte mensen.” De politie stond nu wel meteen in de straat. De agenten hielden echter niet de overlastgevers aan, maar Van Buuren zelf. Hij had de opmerking over het vuurwapen, dat hij naar eigen zeggen niet bezit, niet mogen maken. zie de Gelderlander.