5 januari 2012

Hotel Hamer in Berg en Dal gesloopt

Het onlangs in oktober door brand verwoeste Hotel Hamer in Berg en Dal is inmiddels gesloopt. De afgelopen dagen is een sloopbedrijf druk geweest om de overeind staande gedeeltes van het pand te slopen en de afvalstoffen te scheiden, wat nu nog over is, is een berg puin, dat straks ruime moet maken voor een luxe zorgvilla van de Zorggroep De Laren. Dit zal een lux pand worden met 23 appartementen, bestemd voor de meer draagkrachtigen. De Laren is een particuliere organi­satie die sinds eind 2008 bestaat en al twee soortgelijke zorgcom­plexen heeft in Rotterdam en Hil­versum. Behalve in Berg en Dal zijn er ook bouwplannen voor nieuwe villa’s in Zwolle, Vught en Bosch en Duin. Hiermee krijgt Berg en Dal weer een ander beeldbepalend project. Hotel Hamer was decennia lang een vertrouwd herkenningspunt aan de Oude Kleefsebaan, midden in Berg en Dal. Zeker voor wie vanuit Beek omhoog rijdt en direct uitkeek op het hotel, is het nu even wennen. zie de foto’s.
DSC_8227_Hamer