27 december 2011

Defibrillator in Ooij

Sinds zaterdag 24 december hangt ook in Ooij een defibrillator in de buitenlucht, welke in noodgevallen voor levensredende handelingen kan worden gebruikt. Hiermee heeft Ooij als 4e dorp, na Kekerdom, Erlecom en Leuth een defibrillator (AED in kast) in de buitenlucht. Op zaterdag 24 september 2011 werd de eerste AED in Kekerdom met een officieel tintje, in aanwezigheid van wethouder Leidy van der Aalst van de gemeente Ubbergen, in gebruik genomen. De AED in Ooij is opgehangen aan het pand van de voormalige SRV winkel van Wil en Hennie Basten, aan de kant, waar zich nu het distributiegedeelte van de postbodes bevindt. Zoals eerder gemeld, is door een aantal mensen in de gemeente Ubbergen  hard gewerkt aan het oprichten van een stichting, welke tot doel heeft het gebruik van de AED te stimuleren en daardoor is op 14 juni 2011 de Stichting AED beheer Ubbergen bij de notaris een feit geworden. Diverse mensen hebben zich al opgegeven om hieraan mee te werken en de gediplomeerde AED’ers, welke in de buurt wonen, krijgen in voorkomende gevalleen een sms’je om te komen helpen. Er wordt nog steeds gewerkt aan een lijst met AED’s in de gemeente Ubbergen, omdat er ook diverse bedrijven in de gemeente zijn, die een dergelijk apparaat in hun bezit hebben. In Ooij hangt  o.a. een AED in de barruimte van dorpshuis De Sprong. zie de foto’s.

DSC_7414_AED_Ooij