27 december 2011

Alcomobilisten in de gemeente Ubbergen aangehouden.

De regiopolitie Gelderland-Zuid meldde in haar persberichten een tweetal alcomobilisten in het afgelopen Kerstweekend in de gemeente Ubbergen. In Millingen aan de Rijn werd een 53 jarige automobilist aangehouden, welke in de kerstnacht op de Kapitteldijk in Leuth van de dijk was afgereden en daarna was doorgereden. Hij werd bij zijn woning in Millingen aangehouden. De tweede alcomobilist kwam uit Beek en werd maandagavond, tweede Kerstdag, aangehouden op de Oude Holleweg in Berg en Dal met teveel drank op.

Man rijdt door na eenzijdige aanrijding

Leuth, 26-12-2011 • In de nacht van zaterdag op zondag werd een 53-jarige man uit Millingen aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats na een verkeersongeval en het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten kregen een melding dat er een man de Kapitteldijk in Leuth af was gereden en vervolgens door een tuin was gereden. Hierdoor werden meerdere dingen vernield. Daarna ging hij er weer vandoor. Door de wilde rit was hij wel zijn bumper en kentekenplaat verloren. Hierdoor kon de eigenaar van de auto achterhaald worden. Agenten gingen naar de Rijndijk in Millingen, waar de eigenaar van de auto zou wonen.Daar aangekomen spraken agenten met de eigenaar. Omdat hij naar alcohol rook, lieten agenten hem blazen. Hij blies een ‘A’. Hij werd aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats na een verkeersongeval en rijden onder invloed van alcohol en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de definitieve ademanalysetest op het politiebureau blies de man 490 ug/l. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen. Na verhoor is de man zondagochtend heengezonden. (17)

Teveel op

Berg en Dal, 27-12-2011 • Agenten controleerden maandagavond rond 21.15 uur op de Oude Holleweg in Berg en Dal de bestuurder van een personenauto. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn.

Bij de ademtest op het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 0,78 had (340 ug/l). De verdachte, een 47-jarige inwoner van Beek-Ubbergen, kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur.

(00)