14 december 2011

Aanrijding op de N325 in Ubbergen

Vanmiddag rond 13.00 uur vond een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto’s op de N325 (Nieuwe Rijksweg) in Ubbergen. Ter hoogte van de voetgangersbrug is de bestuurder van een Duitse personenauto, die uit de richting Nijmegen kwam, waarschijnlijk onwel geworden en op het weggedeelte bestemd voor het tegemoetkomende verkeer terecht gekomen. Hij botste daarbij frontaal op een tegenligger, bestuurd door een inwoner van Elst, die vanuit de richting van de verkeerslichten in Beek was gekomen. De beide inzittenden van de Nederlandse personenauto, respectievelijk 64 en 69 jaar , alsmede de 27 jarige bestuurder uit Emmerich van de Duitse personenauto, zijn naar het Radboudziekenhuis en het Canisius Wilhelminaziekenhuis vervoerd. Allen hadden inwendig letsel. De Traumahelicopter is ter plaatse geweest en heeft ondersteunende hulp verleend. In de Duitse auto zat een z.g. “hulphond” welke door personeel van de dierenambulance is meegenomen. Verder was de brandweer van Nijmegen, Millingen en van Groesbeek ter plaatse. De auto van de brandweer Ubbergen was toevallig deze dag voor onderhoud weg. De Dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Gelderland-Zuid heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld, waarbij het verkeer geruime tijd werd omgeleid. De rijbaan is na het ongeval schoongemaakt door de Provinciale Waterstaat. zie de foto’s

DSC_3716aanrijding_Ubbergen

 

 

Drie gewonden bij frontale aanrijding

Ubbergen, 15-12-2011 • Woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur zijn twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. De aanrijding vond plaats op de Rijksweg in Ubbergen. Drie mensen raakten gewond.

Een 27-jarige man uit Emmerich reed over de Rijksweg komende uit de richting Nijmegen en rijdende in de richting van Wyler. Door nog onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto op de weghelft van het tegemoet komende verkeer en kwam daarbij in botsing met een auto bestuurd door een 64-jarige man uit Elst. In deze auto zat ook zijn 69-jarige vrouw.

Alle drie de personen raakten gewond en zijn met onbekend letsel overgebracht naar de twee ziekenhuizen in Nijmegen. Voor het ongeval werd de traumaheli ingezet evenals drie ambulances. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder uit Emmerich onwel is geworden. Afdeling Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht. (14) (bron: Politie gelderland-Zuid)