9 december 2011

Zanggroep Maqam in Petruskerk te Nijmegen.

Persbericht

Zanggroep Maqam zingt de sterren van de hemel!

Dirigent Miriam Westgeest

Kerstconcert Zondag 18 december 2011             14.30 u

Petruskerk Schependomlaan 85 Nijmegen

Zanggroep Maqam brengt kerstmuziek met contrasten; enerzijds de compositorische voorstellingen van Francis Poulenc  en anderzijds de gevoelsvolle Engelse kerstliederen.   Het O magnum van de Victoria (1589) en het moderne O magnum van Lauridsen (1960) laten een verschillende expressie van dezelfde gebeurtenis horen.  Niet alleen het kerstfeest zelf wordt in dit programma bezongen, ook de adventstijd komt aan bod met psalm 121 van Daan Manneke.De drie koningen en de sterren van Peter Cornelius en Igor Atkins(1869)sluiten de kerstperiode af.Voor veel luisteraars zijn in dit concert de Engelse kerstliederen van o.a. John Rutter en”er is een Roos ontsprongen” in een zeer origineel compositiearrangement, de liederen die het meest de belevingen van de kersttijd raken. Met deze muziekkeuze  wil zanggroep Maqam dit jaar kerstmis vertolken,   met   herinneringen aan  religieuze en spirituele ervaringen, mooie muziek, gezelligheid, verbondenheid of kerst-ongemakken. Om met de componist John Rutter te spreken: “Eerst en vooral bestaat kerstmis aan de blijde herinnering die ik heb zoals het in mijn jeugd werd gevierd. Met muziek is kerstmis altijd  perfect”  Maqam gaat vanuit hart en muzikaliteit zingen. Afwisselend , licht, met verrassende wendingen  Geniet met ons mee! zondagmiddag 18.12.2011…….. 14. 30 uur

Petruskerk Schependomlaan85 Nijmegen

MAQAM-Flyer-Medium