27 november 2011

Sinterklaas bezoekt Ooij

In deze drukke Sinterklaastijd was het zondagmorgen de beurt aan Ooij om Sinterklaas te ontvangen. Het stormde en daarom vond Sinterklaas het te gevaarlijk om op zijn paard te komen. Maar dat was al snel opgelost want de taxi, de TUXI was ook een heel geschikt vervoermiddel voor Sinterklaas en zijn hoofdpiet en zo verscheen Sinterklaas aan de rand van het dorp in de van Steenstraat, waar hij werd opgewacht door muziekvereniging de Ooijse Toekomst en de drumfanfare van schutterij Eendracht. Gezamenlijk maakten ze een rondgang door een klein deel van het dorp om uit te komen bij sportzaal Morgen-Fit, waar de officiéle ontvangst was. Daar ook streden een aantal kinderen van SVO tegen de Zwarte Pieten. Voor elk kind waren er een versnaperingen en een cadeautje. Met dank aan het Sint Nicolaas comité. Sint hoopt volgend jaar echt op zijn paard in Ooij aan te komen. zie de foto’s

DSC_9872_Sint_in_Ooij