31 oktober 2011

Kruispunt Leuth klaar

De gevaarlijke kruising van de Steenheuvelsestraat-Kapitteldijk-Duffeltdijk in Leuth is gereconstrueerd en is nu een soort T-kruising geworden. Van een echte T-kruising is geen sprake, omdat deze in een bocht van de weg ligt. Het voordeel is nu, dat ook het fietsverkeer nu voorrang heeft gekregen en de fietsers nog maar één keer hoeven over te steken. In de oude situatie was dat twee keer en moesten de fietsers voorrang geven aan het kruisende verkeer. De werkzaamheden konde, mede door het goede weer, eerder worden afgerond en kan alle verkeer weer vrij passeren. Hierdoor kan ook de bus weer haar oude route via Erlecom en Ooij rijden. De afgelopen drie weken moesten daarvoor taxi-busjes worden ingezet, die de laatste twee weken slechts tijdens bepaalde uren reden. zie de foto’s.
DSCF9694_kruispunt