21 oktober 2011

Nieuwe AED s in Erlecom en Leuth

Woensdag 19 oktober zijn in het bijzijn van enkele bestuursleden van de Stichting AED Beheer Ubbergen weer twee  AED’s geplaatst in de gemeente Ubbergen. De eerste AED werd geplaatst in de kast bij de garage van de familie Veenstra in Erlecom. De andere  AED  isgeplaatst bij de Vriendenkring in Leuth. Hierbij was het bestuurslid van de EHBO vereniging Leuth, Helma Janssen aanwezig.  Hiermee is het totaal in de gemeente Ubbergen op drie gekomen. De eerste was al in Kekerdom geplaatst. Het is de bedoeling dat in alle dorpen in de gemeente Ubbergen tenminste één kast komt te hangen. Via het AED Alert worden dan mensen, die zich daar hebben aangemeld, via de GSM gewaarschuwd om in hun dorp hulp te gaan verlenen. Vrijwilligers, die gediplomeerd AED’er zijn, kunnen zich aanmelden op www.aedalert.nl.  Mensen die een reanimatie cursus met AED bediening willen volgen kunnen zich aanmelden bij de plaatselijke EHBO verenigingen of bij een van de besturen van de Stichting. zie de foto’s
DSCF7087_AED