19 oktober 2011

Oktober Rozenkransmaand in Groesbeek

De Kleine Heilige Geest is een klein museum  in Groesbeek met liturgische en devotiekunst. De collectie bestaat uit (antieke) beelden, gewaden, boeken en nog veel meer. Het zijn ‘beelden van vroeger’: er is intussen een generatie opgegroeid die de precieze betekenis van liturgische kleuren, symbolen en gebruiken niet met de paplepel heeft ingegoten gekregen, die het Gregoriaans niet kan meezingen: maar deze jonge(re) mensen voelen zich op Diny’s bovenverdieping evengoed thuis.De ‘beelden van vroeger’ zijn er om bij stil te staan: in herinnering, in herkenning, in stilte en rust. De rust om even tot jezelf te komen. Belangrijke beelden voor vandaag, dus!  Oktober is de Rozenkransmaand, tijd voor bezinning. Ook het museum besteed daar extra aandacht aan. Er zijn er velen om even bij stil te staan. U kunt het museum bezoeken op zo. 30  en ma 31 okt.  van 11-17 uur, of op afspraak: [024] 6636755, www.dekleineheiligegeest.nl, van Ruysdaelweg 37 Groesbeek .

dscf6815