23 september 2011

Jacht loopt vast op brugpijler Waalbrug.

Het  motorjacht Helma uit Gendt is vrijdagavond rond 17.45 uur tegen een pijler van de Waalbrug bij Nijmegen gevaren. Door de lage waterstand kwam het jacht, dat door de twee opvarenden gehuurd was van een reder in Gendt, op de fundering van de pijler vast te zitten. Het ongeluk  gebeurde omdat de schipper de pijler onder de Waalbrug aan de verkeerde kant wilde passeren. De brandweer was  met de blusboot en een aantal wagens ter plaatse, maar kon, door de lage waterstand,  niet bij het jacht komen om de twee opvarenden van boord te halen. De brandweer heeft nog wel geprobeerd om, met behulp van een touw, dat van boven, vanaf de Waalbrug naar het jacht geleid was, het jacht vrij te trekken, maar dat lukte niet en de brandweer durfde daar ook niet verder mee te gaan, omdat ze bang waren het jacht te beschadigen. daarom werd, via de eigenaar in Gendt, een bergingsbedrijf ingeschakeld. Deze kwam omstreeks 21.00 uur aan en het gelukte hen om de twee opvarenden van boord te halen. Na 3 1/2 uur konden zij weer van het jacht af en werd het jacht naar de Lindenberghaven aan de overkant gesleept.  Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. zie de foto’s.

DSCF2529_jacht