20 september 2011

Scholieren herdenken Operatie Market Garden in Beek.

Basisschool leerlingen uit Groesbeek (De Horst), Kranenburg (Dld) en Beek, hebben dinsdagmorgen deelgenomen aan de jaarlijkse herdenking van de Operatie Market Garden en de bevrijding van het gebied rond Nijmegen. De groep leerlingen bestond uit 140 kinderen van de hoogste groep van de basisischolen . De dag begon om 09.00 uur op het gemeentehuis in Beek. Na het gezamenlijke programma aldaar en bloemen leggen op het monument ging de groep naar basisschool De Biezenkamp. Daar werd hen het verhaal van Market Garden verteld. Daarna werd de groep in tweeën gedeeld. Een deel zag op Basisschool De Biezenkamp fragmenten uit de filmen “Het bombardement van Nijmegen “en “Krieg am Niederrhein” , waarbij nog levende ooggetuigen hun ervaringen vertelden. De andere groep maakte een wandeling over de Duivelsberg.  Beide groepen hebben elkaar  daarna weer ontmoet bij Pannenkoekenhuis De Duivelsberg voor een pannenkoek en ’s middags werd het programma in de andere volgorde gedraaid. De bijeenkomst werd nu voor de derde keer georganiseerd en de deelname van kinderen neemt alsmaar toe. zie de foto’s van het eerste deel tm het bloemen leggen.

DSCF0566_Market_Garden