16 september 2011

De Vonk van Ubbergen

De Vonk van Ubbergen is de hele maand september op zoek naar initiatieven en ideeën van Ubbergse inwoners uit alle kernen. Initiatieven waar kinderen of jongeren aan meedoen en waar ze wat aan hebben. Waar ze van leren dat het leuk is en de moeite waard om vaker iets met en voor anderen te doen. Bijvoorbeeld een middag waarop jongeren aan kinderen gaan voorlezen, of jongeren die ouderen wegwijs maken in de sociale media.

PROMOFILM DE VONK VAN UBBERGEN

De vonk van Ubbergen

De Vonk van Ubbergen is de hele maand september op zoek naar initiatieven en ideeën van Ubbergse inwoners uit alle kernen. Initiatieven waar kinderen of jongeren aan meedoen en waar ze wat aan hebben. Waar ze van leren dat het leuk is en de moeite waard om vaker iets met en voor anderen te doen. Bijvoorbeeld een middag waarop jongeren aan kinderen gaan voorlezen, of jongeren die ouderen wegwijs maken in de sociale media.

De gemeente Ubbergen houdt een wedstrijd tussen alle aanmeldingen en verdeelt prijzen omdat zij bewoners wil belonen die zelf initiatieven nemen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin in Ubbergen doet mee omdat het om initiatieven gaat die het opgroeien en opvoeden in Ubbergen leuker maken. Dat is De Vonk van Ubbergen. Een lopend vuurtje door de hele gemeente.
In iedere buurt gebeurt al heel erg veel! De Vonk wil dat zichtbaar maken en er een grotere groep van laten profiteren. Heb jij bijvoorbeeld eens een film willen maken over de speelplek om de buurt te laten zien wat daar allemaal gebeurt? Vind je het leuk om samen met jouw buurt aan de slag te gaan en iets voor de buurt te doen? Ben je niet bang om je idee te laten beoordelen? En wil je een geldbedrag winnen om je idee daadwerkelijk te kunnen realiseren? Doe dan mee!
Er is een jury die bekijkt of de initiatieven in het project passen. Deze genomineerde initiatieven komen begin oktober op deze website. Ze ontvangen als aanmoediging ook een geldbedrag om hun idee te promoten en alvast in praktijk te brengen. De inwoners van de gemeente Ubbergen kiezen in november via de website wat de beste initiatieven zijn. Deze ontvangen een extra geldbedrag als prijs, die op 17 november wordt uitgereikt door wethouder Leidy van der Aalst. Daarna gaan ze aan de slag met de uitvoering van hun idee!

Nieuwsgierig? Kijk hier naar wat voor ideeën De Vonk van Ubbergen op zoek is!
Aanmelden? Nieuwsgierig naar de prijzen? Je vind een eerste aanwijzing op het aanmeldformulier.