15 september 2011

Oogstfeest en Wielewaalbuffet in schooltuin.

Om het succes van het afgelopen groeiseizoen te vieren en samen af te sluiten organiseerde Schooltuin de Wielewaal donderdagmiddag een oogstfeest in de schooltuin aan de Ooysedijk in het Ooijse Schependom. De kinderen en andere belangstellenden konden daar de schooltuin in het echt bewonderen en genieten van een heus Wielewaalbuffet. Voor het tweede jaar achtereen tuinieren kinderen uit het basisonderwijs op Schooltuin de Wielewaal. Sinds april 2011 zijn acht groepen van Nijmeegse scholen wekelijks aan het werk in de schooltuin aan de Ooijse Schependom. Onder leiding van meester Gert leren kinderen spelenderwijs groente verbouwen op hun eigen tuintje. Dit jaar maakten de kinderen er helemaal een feest van. Samen met kok Frauke Bolt hebben kinderen hapjes gemaakt van producten die rechtstreeks uit de schooltuin komen. Op het oogstfeest konden deze hapjes tijdens het Wielewaalbuffet geproefd worden. zie de foto’s.

 

DSC_3678schooltuin