13 september 2011

Erik Sep | Low Tech Society in museum Valkhof

Persbericht

 

Erik Sep | Low Tech Society

24 september 2011 t/m 5 februari 2012  Nijmegen, 13 september 2011

 

 

 

De bijzondere miniatuursteden van Erik Sep.Flats, graffiti en trambanen. Beeldend kunstenaar Erik Sep presenteert vanaf 24 september 2011 in Museum Het Valkhof zijn eigen miniatuurversie van de moderne stedenbouw. Met lichte spot becommentarieert hij de moderne innovatie maatschappij en creëert een Low Tech Society. Een stad is nooit af, gebouwen worden continu gesloopt of juist nieuw gebouwd. Ook in Museum Het Valkhof bouwt Erik Sep verder aan zijn stad. Als een toerist op een sightseeing tour voert de tentoonstelling u langs hoogtepunten van bouwtechniek, materiaalvirtuositeit en architectonische fantasieconstructies.

De geconstrueerde modelwereld van Erik Sep weerspiegelt de problematiek van de moderne stedenbouw met een ongekend oog voor detail. Zijn miniatuursteden kennen graffiti en verval, maar ook prachtige nieuwbouw. De onbewoonde samenleving van Erik Sep is nooit af, maar een steeds voortdurend ‘work in progress’. In Seps parallelle wereld wordt constant geconstrueerd, afgebroken en opnieuw uitgevonden.

Ook in de tentoonstelling, waar de kunstenaar zelf geregeld aan het werk te zien zal zijn in zijn werkplaats. Sep bouwt hier verder aan zijn stad en staat open voor uw vragen over zijn werk. Boven op de werkplaats wordt een korte documentaire getoond over Sep en zijn werk van de hand van Jiri van Dalen. Vanaf het dak van de werkplaats is Low Tech Society vanuit de lucht te bekijken. Via een bestuurbare cameratrein kunt u door de stad rijden en door ruiten van de gebouwen naar binnen kijken.