14 september 2011

Blazersklas- blazen in harmonie in Beek

Op dinsdag 13 sept. 2011 is het project “”de Blazersklas –”blazen in harmonie” van start gegaan in de groepen 7a en 7b van basisschool de Biezenkamp in Beek. Harmonie K.N.A., Muziekschool All-Music en basisschool de Biezenkamp zullen in het lopende schooljaar gezamenlijk proberen alle leerlingen van deze groepen op een blaasinstrument de mooie wereld van de muziek te laten verkennen. Nadat de 53 leerlingen in de 2 weken daarvoor een demonstratie hebben gehad van een 4-tal blaasinstrumenten, de klarinet, dwarsfluit, trompet en tuba en een keuze hieruit hebben gemaakt, werden de instrumenten nu aan hen uitgereikt. Het komende jaar krijgen ze 1 uur per week muziekles afwisselend in groepen en klassikaal. De instrumenten mogen ze mee naar huis nemen om te oefenen. Het was prachtig om te zien, dat de leerlingen al in de 1e les herkenbare liedjes uit hun instrument toverden en vervolgens vol trots met het instrument op de rug naar huis gingen,  om het aan hun ouders te laten zien. Het muzikale schooljaar zal worden afgerond met een concertuitvoering door het nieuw gevormde schoolorkest. In de loop van het schooljaar zullen wij de ouders en leerlingen meer informatie geven over de mogelijkheden om aanvullende muzieklessen te nemen bij muziekschool All-Music of lid te worden van harmonie KNA en daarmee gebruik te maken van een aantrekkelijke subsidieregeling. zie de foto’sMeer informatie over de Blazersklas is te vinden op:

DSC_2762_blazer

www.harmonieknabeek.nl en
www.muziekschoolallmusic.nl