12 september 2011

Kermismaandag in Ooij

De kermis- en schuttersactiviteiten van schutterij Eendracht begonnen op maandag traditioneel met een bezoek aan het koningshuis, gevolgd door een bezoek aan de pastorie. Bij zowel het koningshuis, waar schutterskoning Toon zich deed vergezellen van twee hofdames, als de pastorie, werd een vendelhulde gebracht. In de pastorie werd de Koningsdronk gedronken uit de speciale Koningsbeker, welke ooit gemaakt is daar Harry van Kuijk en aan de schutterij geschonken werd door diaken Pieter van Iersel. Het feest dat daarop volgde met muziek van het orkest Summerland en D.J. Robert Pouwels, werd door heel veel mensen uit Ooij en omgeving, maar ook van verder weg, bezocht. Ook carnavalsvereniging De Deurzakkers, met prins Peter kwamen, zoals gebruikelijk op maandag, naar de tent om het koningspaar te feliciteren. zie de foto’s.

DSC_1886_Koning_Toon_copy