7 september 2011

Ooijse juf Johannet in Gestrand in Bohemia

Woensdagmiddag vond de eerste voorstelling van “Gestrand in Bohémia” plaats in een weiland bij de Tien Geboden in Ooij. Dit was de eerste van twee  surrealistische voorstellingen, van theatermaakster Pleunie Hoving, die zich heeft bekwaamd in het maken vanbeeldende locatievoorstellingen. Hierin gaan de natuurlijke omgeving en haar gedroomde werkelijkheid hand in hand. Het verhaal gaat over een meisje dat op de resten van een scheepswrak samen woont met haar waakhonden ze wordt daar klein gehouden door haar zelfingenomen vader, kapitein Paard. Maar het verhaal verandert, als er een Bohémiaanse eilandbewoonster opduikt. Maar uiteindelijk komt alles toch weer goed. Bij deze eerste voorstelling werd de rol van de dochter gespeeld door juf Johannet König uit Ooij. De tweede voorstelling zal donderdagavond om 20.00 uur gespeeld worden. zie de foto’s.

DSC_9956_Bohemia

Gestrand in Bohémia is een surrealistische voorstelling, waarin het decor vervloeit in het landschap op de adem van kippenvelmuziek. Gestrand in Bohémia is intens, aandoenlijk, hilarisch en puur.

Met humor en liefde combineert Pleunie Hoving de magie van fantasie met de absurditeit van de werkelijkheid.

Theatermaakster Pleunie Hoving (1975) heeft zich bekwaamd in het maken van beeldende locatievoorstellingen. Hierin gaan de natuurlijke omgeving en haar gedroomde werkelijkheid hand in hand.

Het verhaal

Op de resten van een scheepswrak woont een meisje samen met haar waakhond. Ze wordt klein gehouden door haar zelfingenomen vader: kapitein Paard.
Elk jaar trekt kapitein Paard rond het eiland om zijn aangespoelde bezittingen, die hij bij de schipbreuk verloor, terug te vinden. Eens per jaar keert de kapitein terug en zoals altijd wordt zijn thuiskomst gevierd met een grootse welkomsceremonie. Hij heeft schatten uit het onbekende bij zich. Een wereld waar dochter naar verlangt en die ze wil ontdekken.
Plotseling duikt een Bohémiaanse eilandbewoonster op en steelt met haar schaamteloze charmes de kapitein. Hij komt in vuur en vlam te staan en gooit al zijn magische krachten in de strijd om haar te bezitten. Is dochters hoop op erkenning en liefde verloren?

Pleunie over Gestrand in Bohémia:
“Er komt een moment in je leven dat je moet loslaten, de weg daar naartoe is vol obstakels. Kleine meisjes worden groot en soms willen vaders hun dochter dan vasthouden als een poppetje in een vitrinekast.“

Spelers:
Els Rommes, Hans Rutten, Johannet König, Marja Vink en Peter Fransen
Script advies: Patrick Feijen.
Kostuums en rekwisieten: Spoenk www.spoenk.info
Licht en techniek: John Toonen en Marion van de Ven.
Script, decor, vormgeving en regie: Pleunie Hoving