19 juli 2011

Dinsdag van de Vierdaagse

Vandaag was de eerste dag van de Nijmeegse wandelvierdaagse. Zonder problemen zijn op deze eerste dag tussen 04.00 uur en 08.15 uur, 41.316 wandelaars op pad gegaan voor de 95e edite van dit wandelfestijn. Dat waren toch 1496 lopers minder dan zich hadden aangemeld. 1209 lopers vielen deze eerste dag uit.zie de foto’s

DSC_0693Vierdaagse_dinsdag

 

 

95ste Vierdaagse begonnen

41.316 wandelaars probleemloos op pad

Zonder enig probleem zijn dinsdagochtend tussen 04.00 en 08.15 uur welgeteld 41.316 wandelaars van start gegaan voor de 95ste editie van de Vierdaagse Nijmegen.

Noteerde de organisatie maandagavond nog 42.812 aanmeldingen, hebben 1.496 lopers uiteindelijk toch nog een reden gevonden om hun aanmelding van zondag of maandag niet op dinsdag in een feitelijke start om te zetten.

 

Ondanks het relatief hoge aantal wegblijvers, vestigt de 95ste Vierdaagse toch een record aantal starters sinds 2006 dat eveneens een lustrumjaar was. Naar de redenen voor het ‘last minute’ wegblijven kan slechts gegist worden, maar de marsleiding vermoedt dat de voorspellingen van regenachtig weer op dinsdag veel wandelaars heeft doen besluiten toch maar thuis te blijven.

De start verliep zonder enige wanklank. Opvallend was de grote belangstelling van het uitgaanspubliek dat rond vier uur ’s nachts de stad uit kwam na een geslaagde Vierdaagsefeestenavond. In mum van tijd werden de afstanden, respectievelijk 50, 40 (in twee groepen) en 30 kilometer weggestart. De weersomstandigheden waren in ieder geval ideaal: droog, helder, geen wind en een temperatuur van ca. 15ºC.