9 juli 2011

Trammelant bij Oortjeshekken

Theatergroep Trammelant verzorgde zaterdagavond een voorstelling op het terras van café-restaurant Oortjeshekken in Ooij. Met hun theaterstuk “Volle Flow” trekken ze langs locaties in Maas en Waal en deze keer deden ze weer Oortjeshekken aan, waar ze in het verleden al diverse keren optraden. De weergoden waren hun goed gezind en het terras zat vol. zie de foto’s
DSC_6765Trammelant

Trammelant speelt Volle Flow

zomerproductie 2011

 

Al meer dan 30 jaar is het rondtrekkende theatergezelschap Trammelant een welkome gast op rustieke locaties langs Maas en Waal. Het concept is in al die jaren nagenoeg onveranderd gebleven: een podium van twee platte karren naast elkaar, en spelen maar. Mannen met baarden en boerenkluchten behoren tot het verre verleden, maar ook de moderne stukken van Trammelant ademen nog de sfeer van weleer: dicht op de huid van het publiek, gedurfd, actueel en ongesubsidieerd. Na de voorstelling gaat de pet rond en beslist het publiek of er volgend jaar weer Trammelant is.

Muziek en zang vormen altijd een belangrijk onderdeel van het succes. Naast het tiental vaste krachten zijn er weer jonge, frisse spelers en muzikanten aangetrokken om op volle sterkte te kunnen aantreden. De groep moet dit jaar dan ook alle zeilen bijzetten om het nieuwe stuk van regisseur Rob Beumer naar de eindstreep te loodsen. Misschien is een operatiekamer niet het juiste toneel voor lieden die hooguit de academie voor expressie door woord en gebaar hebben genoten. Helaas, er is geen weg meer terug. De wachtlijsten zijn lang en geschoold personeel is onbetaalbaar. Het belooft een bloederig geheel te worden.

SPEELDATA

Zaterdag 9 juli 20.00 Café Oortjeshekken, Ooij

Vrijdag 26 augustus 20.00 Park bejaardenhuis, Lith

Zaterdag 27 augustus 20.00 Kasteel Hernen, Hernen

Zondag 28 augustus 16.00 Ambtshuispark, Druten

Vrijdag 2 september 20.00 Haventje, Batenburg

Zaterdag 3 september 20,00 Café Keurvorst, Ravenstein