10 juli 2011

De Ark van Noach op weg naar Keulen

De Ark van Noach is een imposante replica van het oude Bijbelse schip. Zondag voer het over de Waal langs Ooij en Millingen, op weg naar zijn nieuwe (tijdelijke) ligplaats in de Rheinauhafen in Keulen. Daar zal hij vanaf 13 juli te bezoeken zijn. De Ark is een project van kunstenaar en poppenspeler Aad Peters, bekend van de vele educatieve tv-programma’s zoals:’D’r kan nog meer bij’, ‘de Ark van Stekeltje’, of zijn bekende rol uit de Miniplaybackshow:’Bulletje’. Hij heeft het schip omgebouwd tot het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa. De Ark is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. Naast natuurlijk het verhaal van Noach is er aandacht voor vele andere verhalen zoals David & Goliath,  Koning Salomo en Adam & Eva. Zie de foto’s

DSC_7073ArkvanNoah