5 juli 2011

WMO raad Ubbergen geinstalleerd

Op 5 juli werd de WMO-raad van de gemeente Ubbergen officieel geïnstalleerd door wethouder Leidy van der Aalst. De WMO-raad  geeft advies aan de gemeente over alle WMO aangelegenheden.  De WMO is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die er voor bedoeld is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren. Veel inwoners van onze gemeente kennen de WMO van de thuiszorg en de hulpmiddelen zoals rolstoelen en scootmobielen. Maar de WMO gaat ook over jeugd en leefbaarheid. De WMO-raad heeft momenteel vijf leden: Frans den Hertog voorzitter en de leden Theres Wieland, Sjaak Verriet, Jan Lukassen en Herman Mouton. Er is nog behoefte aan uitbreiding met leden die betrokken zijn op jeugd en leefbaarheid.  Contactpersoon van de gemeente is Lion Boeijen. zie de foto’s

DSC_4403_WMO_raad