4 juli 2011

Opnames Zomer in Gelderland in Beek

Vandaag zijn de opnames voor Zomerin Gelderland van TV Gelderland in Beek geweest. Alle opdrachten, welke door het team van Prins Willem punt NL moesten worden uitgevoerd, zijn gehaald en daarmee zijn de € 1000,– binnengehaald voor de “Lichtjesoptocht” op 11-11-11 in Beek. De weersomstandigheden waren perfect, de opkomst geweldig en het publiek was enthousiast en daardoor werd het een geweldige happening op het grasveld voor ’t Höfke. De presentatie was in handen van Angelique Kruger. zie de foto’s.
DSC_3819Gelderland

Bekijk hier de uitzending op TV Gelderland

 

De opdracht

Reactie van de Burgemeester van Beek Ubbergen:
“Als we een kerststal moeten uitbeelden, hebben we een probleem. Ezels hebben we genoeg in Beek, maar maagden niet.”

Deze dag staat in het teken van het thema ‘Op de camping!’ Dus trek uw stoute slippers aan en maak u op voor de volgende opdrachten.

Opdracht 1:
Om 18.15 is er op deze plek een decor te zien dat minimaal bestaat uit:

-Een werkende campingdouche, waar de coach een douche in neemt om 18.50 uur.
-5 bungalowtenten en een op de dag zelf gebouwde caravan.
-een windscherm van bierkratten van 3 verschillende merken, minimaal 4 meter breed, met daarvoor campingstoeltjes en tafeltjes en een gaspitje. –> OPDRACHT GEHAALD

Opdracht 2:
50 mannen en 50 vrouwen (waaronder alle teamleden) en de drijfnatte coach, iedereen in badkleding op slippers met een wc-rol onder de ene arm en een glas drinken in de andere hand. Onder begeleiding van een (door het team te regelen) karaoke-set zingt iedereen: ‘Bloed, zweet en tranen” van Andre Hazes. –> OPDRACHT GEHAALD

Opdracht 3:
Zorg dat er vanavond MINIMAAL 150 mensen op het plein zijn tijdens de televisie-uitzending. –> OPDRACHT GEHAALD

Kijk hier voor de voorwaarden van de opdracht

Het team

Beek Ubbergen heeft de primeur en start meteen met een Top Team: Het Beekse Beste team onder aanvoering van de Prins Carnaval van Beek Ubbergen Prins Willem punt NL.

alt

De namen (op de foto): Marieke van Kan, Simone de Bruijn, Sander Joosten, Paul de Wijze, Karin Nijkamp, (binnenkort op de foto): Noud van Hecke, Sjoerd Smid, Arjan Meijer, Huub van den Bosch, Bart van den Bosch, Paul Wilbers en Jan Willem van der Hogen.

Het doel: de Lichtjesoptocht op 11-11-11

Een keer in de honderd jaar is het de elfde van de elfde van de elfde. De Beekse carnavalsvereniging de Cavalieren pakt dan uit met een extra carnaval met onder andere een Lichtjesoptocht. Het Beekse Beste team strijdt voor deze Lichtjesoptocht op 11-11-11.

 

Liveblog

18.56 uur – De uitzending zit erop, de kop is er af enzovoorts, wat een chaos was het vandaag in Beek-Ubbergen, ongelooflijk. Morgen zijn we er weer met een hele nieuwe dag vol Zomer in Gelderland, dan vanuit het altijd gezellige Steenderen. Vanaf 06.50 uur op Radio Gelderland en om 18.20 uur is er natuurlijk weer een nieuwe chaotische show met Angelique!

18.53 uurHet team heeft alle opdrachten gehaald! Dat betekent 1000 euro voor de lichtjesoptocht in Beek-Ubbergen.

18.45 uur – Eens kijken of het team de andere opdrachten heeft gehaald.

18.28 uur – De kop is eraf, de uitzending loopt. Volgens de eindredacteur is het een gezellige chaos. De eerste opdracht is ook gehaald door het team! Ze hebben namelijk meer dan 150 mensen publiek weten te verzamelen.

18.20 uur – Het is begonnen! Presentatrice Angelique heeft er zin in en het publiek natuurlijk ook.

18.02 uur – Het feest is nu echt losgebarsten. Het duurt nog minder dan twintig minuten voordat de uitzending hier begint. De coach loopt zenuwachtig rondjes tussen het publiek.

17.40 uur – Tientallen badgasten en ander publiek komen inmiddels aardig in de campingsfeer.

17.35 uur – De feeststemming zit er goed in. De eerste badgasten zijn al gesignaleerd.

17.29 uur – Fanfareband van de Schutterij begint te spelen. ‘Daar in dat kleine café aan de haven’.

17.27 uur – Het team van Beek-Ubbergen oefent nog even het lied ‘Bloed, zweet en tranen’ van André Hazes. Vanavond moeten ze het nummer zingen in de live-uitzending.

17.12 uur – De zenuwen bij Angelique nemen toe. Nog iets meer dan een uur en TV Gelderland trapt af met de eerste aflevering van Zomer in Gelderland. Ondertussen zijn alle inwoners opgeroepen om naar het grasveld te komen waar de show gaat plaatsvinden.

16:25uur – De cameracrew test het beeld en geluid.

15.00 uur – De bierkrattenwand staat en daarvoor wordt een zwembad opgebouwd met glijbaan en al. Het team is nog druk in de weer en de stemming zit er goed in.

14.00 uur – De optocht van Schutterij komt voorbij. Paarden met schutters voorop en daarachter het koningspaar. De Schuttersvereniging telt in Beek ruim 400 leden.

13.27 uur – Het veld begint nu echt wel op een camping te lijken. De tenten staan al, de douche is compleet en het team is druk bezig met de caravan. De redactie van Zomer in Gelderland zit er nog ontspannen bij, maar dat zal wel veranderen zodra de uitzending nadert…

12.00 uur – Het team heeft de douche al voor elkaar.

11.00 uur – De opdracht is in volle gang. Het is het team gelukt om al vier bungalowtenten op te zetten. Ondertussen bouwt het productieteam aan het decor van de tv-uitzending.

09.50 uur – Jan Willem van der Hogen, de coach van het opdrachtenteam, krijgt live op de radio de opdracht te horen. Vooral bij de opdracht van de douche wordt er hard gelachen. De burgemeester grapt dat hij met zijn ambtsketen om onder de douche gaat staan. We zullen zien of hij dat vanavond ook echt gaat doen.

09.30 uur – Het is nog rustig op het grasveld bij verzorgingshuis ’t Höfke in Beek. Het dorpje ligt er vredig bij.