5 juli 2011

Strand Ooij

Het mooie weer van de laatste dagen lokte weer veel badgasten en zwemmers naar de Wilhelminaplas in Ooij. De jeugd kan zich daar aan het strandje bij de speeltuin naar hartelust uitleven en het lijkt er op, dat steeds meer mensen dat ontdekken. Intussen waarschuwt Rijkswaterstaat om voorzichtig te zijn met het zwemmen in de Waal. Door de zuigkracht van de schepen kunnen daardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Ze hebben dan ook, kort voor de a.s. schoolvakanties, een waarschuwing gestuurd naar alle scholen uit de omgeving. Dan is het toch maar beter om in de Wilhelminaplas te zwemmen. zie de foto’s

DSC_4434_strand_Ooij

 

 

Pas op met zwemmen in de Waal. (Bron: de Gelderlander)

NIJMEGEN – Alle basisscholen en gemeenten langs de Waal zijn door een veiligheidsmanager van Rijkswaterstaat (RWS) extra gewaarschuwd voor de gevaren van zwemmen in de rivier. RWS geeft weliswaar landelijk een waarschuwingsfolder uit, maar Brian Vrijaldenhoven, de adviseur Verkeersmanagement stuurde daar apart nog een e-mail overheen naar basisscholen.

Schepen die in de Waal varen, kunnen een verraderlijke zuiging veroorzaken’, schrijft Vrijaldenhoven in de e-mail. Maar meestal weten recreanten dat niet, volgens de verkeersmanager. ‘Nog te vaak hebben we ouders moeten waarschuwen om hun kinderen beter in het oog te houden’.

Hij wil de kinderen een extra waarschuwing te geven. Hij doet dit op eigen initiatief, net als vorig jaar. De waarschuwingsfolder wordt nu alleen nog gegeven aan mensen die toevallig in de buurt van de rivier zijn.

“De folder zou wel op basisscholen verspreid worden”, zegt hij, “maar daar heb ik mijn vraagtekens bij. Ik vond dat het niet zo vlotjes ging.”