4 juli 2011

Snorfietser uit Ooij raakt rijbewijs kwijt

Door de Regiopolitie Gelderland-Zuid werd het volgende gemeld. Beuningen, 03-07-2011 • In de nacht van zaterdag op zondag was een motoragent na een alcoholcontrole onderweg naar het bureau. Bij een kruising op de Voet in Beuningen waar hij groen licht had, zag hij een snorfietser met hoge snelheid voor hem de kruising oversteken. Omdat de snorfietser door rood gereden moest zijn, wilde de motoragent de bestuurder hierop aanspreken. Dat bleek niet zo eenvoudig te zijn, want toen de agent de bestuurder wilde laten stoppen, ging hij er in volle vaart vandoor. Pas na een achtervolging door een woonwijk, waarbij de bestuurder verschillende overtredingen beging en bijna een voetganger aanreed, zag de agent de snorfiets op de Duim in het gras liggen. De bestuurder, een jongeman van 16 jaar uit Ooij, zat in de buurt van snorfiets op de grond.Op de vraag van de agent waarom de jongen niet gewoon gestopt was, verklaarde de jongeman dat hij op deze manier onder een bekeuring uit probeerde te komen. Zonder succes, want behalve dat zijn rijbewijs werd ingevorderd, werd hem vanwege zijn rijgedrag tevens een Educatie Maatregel Gedrag opgelegd.