15 juni 2011

Feestelijke oplevering De Vluchtheuvel

Vanmorgen vond op de Geest in Beek de feestelijke oplevering plaats van de Vluchtheuvel. Vorig jaar opende Oosterpoort de deuren van het eerste project op de Geest, Het Liefdesgesticht, het eerste appartementengebouw uit een serie van drie op de Geest. Nu, een jaar later, volgt dit tweede gebouw. Dit voormalige patronaatsgebouw is intensief onder handen genomen en uitgebreid door Bouwcombinatie Groenland Ubbergen BV. Daar zijn met veel zorg authentieke gevels en stijlelementen behouden gebleven en in ere hersteld. De eerste bewoners, waaronder bewoners van Kalorama, gaan hier binnenkort wonen. En men had gelijk een naamsverandering voor het gebouw. Mevrouw Berlijn, de buurvrouw, die tijdens de bouw vaak “stof mocht happen” en voor de bouwers klaar stond, mocht de nieuwe, oorspronkelijke naam van het gebouw onthullen. vanaf nu heet het weer “Patronaat St. Antonius”. zie de foto’s.

DSC_5169_St_Antonius